Odpověď Angely Merkelové

REKLAMA

Dlouhých 6 let trvalo, než si Angela Merkelová našla čas k tomu, aby na univerzitě v Bernu převzala čestný doktorát, který obdržela již v r. 2009. To nejlepší však nastalo až po slavnostním aktu a po řeči Angely Merkelové, když se jedna z divaček kancléřky zeptala, jak nás chce chránit před rostoucí islamizací Evropy.

REKLAMA

27 KOMENTÁŘE

  1. Po zhlédnutí videa ovšem zjistíme, že Merkelová vůbec neodpověděla jak chce chránit zemi před islamizací, která je tam zjevná a taktilní (ústupky muslimům, obtěžování žen, vynucování si respektu muslimy na většinové společnosti, působení imámů a jejich hrozby, apod).
    Problémů s islamizací mají spoustu v nezvládnuté integraci ve Francii, Holandsku, Belgii, Švédsku, Dánsku i ve Velké Británii. Německo není výjimkou.
    Merkelová bohužel nenabídla nic, jenom v rámci tradic křesťanství se pokusila vzbudit pocity viny ve vlastních řadách tím, že naráží na neznalost kořenů naší kultury v populaci.
    Ovšem i kdybychom tyto tradice a kořeny znali, tak to nemění nic na tom, že křesťané budou vždy více přizpůsobiví než muslimové, protože zatímco muslim je odměněn v nebi za to, že šíří islám a přizpůsobuje okolí vůli Alláhově, tak křesťan je odměněn za to, že je tolerantní a umí se přizpůsobovat (viz Mat. 5, 44-45, Milujme nepřátele své…, případně: „Tomu, kdo tě udeří do tváře, nastav i druhou, a bude-li ti brát plášť, nech mu i košili!).
    Takže když jeden tlačí a druhý ustupuje a oba jsou za to odměněni, tak vzniká problém. A to je pro mne hrozba islamizace.
    A my nevěřící? Já se sice mohu stydět za to, že neznám některé významné události a relikvie, na kterých vznikla naše západní kultura, ale více mne trápí to, že kvůli hrozbě expanze islámu budu muset to, co nyní vnímám jako západní kulturu, měnit. A vůbec nejde o to, zda vím, co bylo východiskem vzniku naší západní kultury. Kolik lidí jezdí autem a nezná historii vzniku tohoto způsobu dopravy, a řekněte jim: „vystupte si a nastupte támhle do toho žebřiňáku“
    Na to jsem prostě pohodlný, bojím se toho (protože bohužel od islámu by modernější prostředky dopravy čekal asi málokterý Evropan, stačí se podívat blízkovýchodním směrem… nebo na jich do Afriky – a to neříkám ironicky) a nechci to. Já mám rád svůj Rollce-Royce v podobě Listiny základních práv a svobod, jsem na něj jako Evropan hrdý a zcela nepochybně mi Islám více nenabídne.
    Německo na tom není vůbec dobře a ještě si naváží další islámskou trhavinu do sklepa pod vlastní dům (Rollce-Royce). Stačí roznětka v podobě hordy poblázněných imámů, kteří budou kázat bohužel zatím legální „fundamentalistcký výklad Koránu“ a začne to.
    Takže bych s klidem stejnou otázku paní Merkelové položil znova a zeptal se ji, kde bere jistotu, že se v kořenech vlastní kultury vzděláme? Až budeme vzděláni a bude to součástí našeho já, tak co potom budeme dělat? A zda po tuto dobu stiskneme „PAUSE“ probíhající islamizaci, nebo to doženeme? A kde bere jistotu, že to vůči takové ofenzivní ideologii (islám) bude stačit? Není prostě lepší stopnout podporu imigrace, zpřísnit imigrační zákony, vznik trvalého pobytu a občanství v EU a přijmout další opatření, aby nositelé islámu byli považováni za hosty v Evropě a dle toho se u nás tak chovali, byť by se tak měli chovat roky…?

  2. Souhlasím s Merkelovou. Jestliže 95% obyvatelstva Evropy se bojí 5% Evropy, pak problém není v těch 5-ti%, ale v těch 95-ti%. Ukazuje se, Evropská unie, která v preambuli své ústavy uvádí antiku a osvícenství jako své kořeny na daný problém s uprchlíky nestačí. Je potřeba, aby přiznala a žila své křesťanské kořeny.

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno