Düsseldorf: Půl roku po silvestrovských útocích byl odsouzen první pachatel

REKLAMA

Jak píše německý deník Die Welt, půl roku po silvestrovských útocích byl odsouzen první pachatel sexuálně motivovaných trestných činů, ke kterým nedošlo jen v Kolíně nad Rýnem, ale i v dalších velkých německých městech.

Jedná se o 33letého, již několikrát trestaného Marokánce, kterého jeho oběť, 18letá dívka, poznala v televizi. Soud mu ve středu vyřkl nepodmíněný trest odnětí svobody o celkové délce 1 roku a 7 měsíců. Jednalo se o souhrnný trest. Za samotné napadení dívky, představující osahávání na intimních místech, kterého se obžalovaný dopustil s partou dalších 15 až 20 kompliců a které trvalo zhruba 3 minuty, obdržel 9 měsíců. Kromě toho byl pachatel obviněn ze spáchání dalších dvou násilných trestných činů. Jedním z nich bylo fyzického napadení muže, ke kterému také došlo v centru města a opět se ho dopustil s několika komplici. Případ se před soudem začal řešit v dubnu.

16letá těhotná přítelkyně pachatele přitom tvrdila, že s ním trávila silvestrovskou noc v jednom z nočních klubů. Později však připustila, že svého přítele neměla celou dobu pod dohledem. Klub se nachází v blízkosti míst činu.

Deník Die Welt dále uvádí, že na sebe 33letý násilník už při vyhodnocování analytického projektu Casablanca upoutal pozornost díky řadě kriminálních deliktů. V projektu Casablanca je zachyceno 2244 podezřelých ze severní Afriky, kteří v zemském hlavním městě páchali kriminální činnost.

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno