Asadův teror se od IS liší pouze v jedné věci

REKLAMA

Vypadá to, že je Západ pevně rozhodnut nechat v Sýrii vyhladit celý národ. Konfrontaci se zločineckým Asadovým režimem, Ruskem a Íránem se snaží za každou cenu vyhnout. Komentář Richarda Herzingera z Die Welt.

Zdánlivě civilizovaný svět se nečinně dívá na masakr obyvatelstva v Aleppu. Prostřednictvím pětiletého Omrana, který byl po zřejmě ruském leteckém útoku zachráněn z trosek, získala anonymní hrůza tvář. V ní se zobrazuje veškeré utrpení a zoufalství obyvatel, kteří jsou ve městě, které bylo ještě nedávno hned po Damašku nejvýznamnějším a největším syrským městem, určeni k vyhlazení.

Že by se kvůli tomu probralo svědomí světa a mezinárodní společenství konečně energicky zasáhlo, se ovšem zdá být nepravděpodobné. Západní demokracie jsou rozhodnuty nechat raději vymazat celý národ, než aby riskovaly konfrontaci proti zločinecké ose Damašek – Moskva – Teherán.

Tříštivé a zápalné bomby proti civilistům

Ruské letecké síly, země, která je stálým členem Rady bezpečnosti OSN,a letectvo jeho syrské loutky shazují den co den a noc co noc mezinárodně opovrhované tříštivé a zápalné bomby na civilisty a civilní zařízení. Ale Západ spíš věří cynickým kremelským lžím, že míří na teroristy a podporuje humanitární řešení.

Plíživě tím na Západě vzniká dojem, že je Asadův režim pro Sýrii nakonec ještě nejmenším zlem.

http://img.welt.de/img/ausland/crop156991888/607019739-ci3x2l-w780/DWO-AP-Aleppo-js.jpg

Právě zveřejněná zpráva Amnesty International o vraždách a mučení v Asadových věznicích však ukazuje, že je to pouhým přeludem. Dle střízlivých odhadů bylo v Sýrii od začátku války v r. 2012 k smrti umučeno 18.000 civilistů, měsíčně zemře 300 vězněných osob.

Asadův režim své činy nepřenáší v živém přenosu

Od IS se Asadův režim liší hlavně v tom, že své zločiny nešíří do světa prostřednictvím videa.

Vážně míněný tlak na jeho podporovatele Rusko i Írán nadále neexistuje. Zatímco Západ tvrdohlavě doufá v jejich mírové úmysly, upevňují Kreml a muláhové na Blízkém východě svou moc.

Německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier ale v těchto dnech v Jekatěrinburgu oznámil společný německo-ruský projekt o „Obnově Aleppa“ v rámci „kulturního sblížení“ – zatímco ho právě ruské bombárdéry mění v prach a popel.

Cynizmus svých vlastních slov Steinmeierovi nejspíš ani nedošel.

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno