Starosta německého městečka Altena Andreas Hollstein zraněn při útoku nožem

POLITIQ: Právě se stalo
REKLAMA

Starosta osmnáctitisícového sauerlandského městečka Altena Andreas Hollstein (54 let, CDU) byl v pondělí napaden nožem a zraněn. Z útoku si odnesl 15 centimetrovou jizvu na krku. K napadení došlo během návštěvy Döner-Grillu. Hollstein na dnešní tiskové konferenci uvedl, že kdyby mu nepomohli majitelé občerstvení, mohl počítat s nejhorším. Starší z majitelů byl při incidentu také lehce zraněn. 56letý pachatel byl zadržen.

Hollstein si myslí, že se patrně jednalo o rasisticky motivovaný čin. Městečko Altena přijímá více uprchlíků, než by podle přerozdělovacího klíče muselo. Mimo jiné tak bojuje proti snižujícími se počtu obyvatelstva. V květnu proto za svou snahu od Angely Merkelové obdrželo 10.000 euro dotovanou Národní cenu za integraci. Kancléřka také v úterý ráno během telefonického hovoru projevila starostovi Hollsteinovi svou účast.

Hollstein minulý rok překonal rakovinu, po nynějším útoku mluvil o „třetím narození“. Jeho rodině a jemu osobně bylo již v minulosti vyhrožováno, přesto bude ve svém angažmá pokračovat. Čtyřnásobný otec rodiny se chce postavit hrubnutí mravů ve společnosti.

Hollstein se mimo jiné zúčastnil akce „Gesicht zeigen“ (Ukázat tvář) a podílel se na vzniku knihy „Mein Kampf gegen rechts“ (Můj boj proti pravici, v německém kontextu je tím míněna extrémní pravice).

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno