Angela Merkelová ve svém novoročním projevu vyzvala k soudržnosti a respektu

Ve svém už 13. novoročním proslovu vyzývá německá kancléřka Angela Merkelová k soudržnosti a respektu. Kancléřka si přeje, aby si Němci "zase více uvědomili, co je v nitru spojuje".

REKLAMA

Ve svém už 13. novoročním proslovu vyzývá Angela Merkelová k soudržnosti a respektu. Kancléřka si přeje, aby si Němci „zase více uvědomili, co je v nitru spojuje“. Podle vlastních slov si uvědomuje, že si mnozí občané dělají starosti se stavem společnosti. „Někteří dokonce mluví o trhlině napříč společností“, dodala.

Kancléřka také oznámila, že se bude snažit v dohledné době sestavit vládu. Politika má za úkol čelit výzvám budoucnosti a při tom neztrácet ze zřetele potřeby svých občanů. „Tomuto úkolu se cítím zavázána – a také nalézt v novém roce pro Německo urychleně stabilní vládu.“

„Svět na nás nečeká“, zdůraznila dále Merkelová ve svém novoročním projevu. Nyní je třeba pracovat na tom, aby se Německu vedlo dobře i za dalších 15 let. Dobrým kompasem na této cestě je idea sociálního tržního hospodářství. Důležité však není jen vytvoření a zabezpečení pracovních míst a příprava společnosti na digitální éru, ale také postavení rodin do středu zájmu a umožnění důstojného stáří.

Ve společnosti se musí dostat do popředí opět společné hodnoty, zdůraznila Merkelová. To znamená i respekt před různorodostí.

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno