Přehled hlavních zpráv: Trump má větší knoflík než Kim, …

REKLAMA

+++ Trump má větší atomový knoflík než Kim: verbální potyčky mezi Severní Koreou a USA pokračují. Poté, co severokorejský diktátor Kim Čong-un ve svém novoročním projevu pohrozil, že má na svém stole neustále k po ruce atomové tlačítko, nenechala na sebe Trumpova replika dlouho čekat. Jak je jeho zvykem, napsal americký prezident na Twitter, že má „mnohem větší a mocnější jaderné tlačítko“ než severokorejský vůdce.

+++ Jak sdělilo jihokorejské ministerstvo obrany, Severní a Jižní Korea spolu opět začaly komunikovat. Podle zprávy byl zahájen předběžný kontakt pomocí přeshraničního komunikačního systému. Nyní se prověřuje, zda funguje. Impuls přišel z Pchjongjangu.

+++ „Vůdče, jsme připraveni“, skandovaly desetitisíce demonstrantů na vládou organizovaných shromážděních v Íránu. Demonstrace přenášela státní televize. Podle zpráv ze sociálních médií mezitím v noci opět pokračovaly protesty proti vedení země. Od minulého čtvrtka, kdy protesty vypukly, bylo zabito minimálně 19 osob, zatčených může být až 1.000. Protestům v Íránu se věnujeme zde.

+++ Turecko, Sýrie a íránský duchovní vůdce ajatoláh Alí Khameneí vyjádřili přesvědčení, že protesty v Íránu jsou řízeny ze zahraničí. Sýrie ale i íránští konzervativci prohlásili, že jde o spiknutí USA a Izraele. Turecko varuje před intervencí ze zahraničí. Rovněž Moskva varovala před „vměšování“.

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno