Přehled hlavních zpráv: falešný poplach před balistickými raketami na Havaji, …

REKLAMA

+++ Na Havaji rozeslal nouzový systém Amber Alert obyvatelům omylem poplašné SMS zprávy, varující před balistickými raketami. Za to, že byl vůbec brán vážně, může i rétorika současného prezidenta Donalda Trumpa, šířící na všechny možné strany hysterii, píše Süddeutsche Zeitung.

+++ Minimálně 27 osob zahynulo při dvou explozích v centru iráckého Bagdádu. Jejich počet se s největší pravděpodobností ještě zvýší, tamní úřady mluví až o 50 mrtvých.

+++ Donald Trump označil Haiti a některé africké země za „špinavé díry“. Jeho prohlášení vyvolalo celosvětovou vlnu odporu. Jak je jeho zvykem, Trump opět vše popírá.

+++ USA zatím proti Íránu neuplatní nové sankce. Původně hrozily vypovězením dohody o jaderném programu.

+++ Ve Vídni protestovaly v sobotu desítky tisíc lidí proti nové pravicově-konzervativní vládě.

+++ Dva ozbrojenci napadli v ruském Permu školu, bylo zraněno minimálně 8 žáků a 1 učitel.

+++ Podporovatelé tureckého prezidenta Erdogana napadli v sobotu twitterový účet šéfredaktora magazínu Spiegel.

+++ Sasko-anhaltský sněm SPD hlasoval proti velké koalici. Ani část CDU nesouhlasí s uzavřenými dohodami sondovacích vyjednávání.

+++ Příslušník mnichovské policie se podílel na násilných nepokojích v Hamburku, ke kterým došlo při setkání mocností G20.

+++ Německá speciální jednotka GSG9 má být o 1/3 rozšířena. Velitel jednotky Jérome Fuchs na stanici RBB prohlásil, že vznikne nové stanoviště v Berlíně.

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno