Útok ozbrojenců na hotel Intercontinental v Kábulu

POLITIQ: Právě se stalo
REKLAMA

Ozbrojenci napadli hotel Intercontinental v afghánském hlavním městě Kábulu. Zástupce afghánských tajných služeb uvedl, že se útočníci nacházejí v budově a střílí po hostech.

O případných obětech zatím není nic známo. První zprávy hovořily o sebevražedném útoku.

+++ Aktualizováno v 19:30 +++

Mluvčí ministerstva vnitra Nasrat Rahimi sdělil, že ozbrojenci přepadli hotel krátce po 21. hodině místního času. Založili požár v kuchyni a zabarikádovali se ve čtvrtém nebo pátém patře. Zatím bylo slyšet jen střelbu, žádné výbuchy. Na místě jsou speciální jednotky.

Kolik se v hotelu nachází hostů zatím není jisté. Není ani známa jejich národnost. Před zhoršením bezpečnostní situace v zemi byl hotel velmi oblíbený. Podle stanice 1TV se v hotelu právě konala konference afghánských počítačových expertů, které se účastnilo kolem 100 osob, mimo jiné i vládních zaměstnanců.

+++ Aktualizováno v 18:43 +++

Útočníci zřejmě ve čtvrtém patře hotelu založili požár. Jeden z hostů, který se ukryl na pokoji, agentuře AFP sdělil, že slyší výstřely. „Nevím, jestli jsou útočníci v hotelu, ale lsyším střelbu která přichází odněkud z blízkosti prvního patra.

Mluvčí ministerstva vnitra Nadžib Daniš v pozdních večerních hodinách místního času prohlásil, že je zatím nejasné, o kolik útočníků se jedná. Zatím nejsou známy ani údaje o možných obětech. Televizní stanice Tolo TV s odvoláním na nejmenované policejní zdroje hlásila, že útočníci zabili několik osob a jiné zajali jako rukojmí.

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno