Trump je překvapivě pro zpřísnění zbraňových zákonů

POLITIQ: Právě se stalo
REKLAMA

Americký prezident Donald Trump je zřejmě ochoten přistoupit na zpřísnění zbraňových zákonů. Dovede si prý představit přísnější kontroly při nákupu zbraní.

Jak sdělil mluvčí Bílého domu, Trump „podporuje snahy za zlepšení úředního přezkoumání“ kupujících. Pokud by to byla pravda, znamenalo by to zásadní změnu trendu republikánské politiky. Nebylo by to však poprvé, kdy Donald Trump učiní prohlášení a pak udělá něco zcela jiného.

This Florida shooting survivor just delivered an impassioned speech about gun laws

"They say that tougher gun laws do not decrease gun violence. We call BS!They say a good guy with a gun stops a bad guy with a gun. We call BS!They say guns are just tools like knives and are as dangerous as cars. We call BS!"Florida high school shooting survivor Emma Gonzalez calls on President Donald J. Trump and lawmakers to tighten gun restrictions in an impassioned speech at an anti-gun rally in Fort Lauderdale http://cnn.it/2C56KIu

Zveřejnil(a) CNN dne 17. únor 2018

Trump je znám jako přívrženec zbraňové lobby, jeho prohlášení proto nepřišlo z čista jasna. Po floridském masakru se v USA formuje zcela nové protestní hnutí, požadující přísnější kontrolu zbraní. Hnutí tentokrát vzešlo od samotných školáků, kteří masakr přežili. Na 24. března jsou po celé zemi plánovány protestní pochody a už nyní je očekáváno mnoho účastníků.

REKLAMA

ZANECHTE ODPOVĚĎ

Prosím, vložte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno