Přehled hlavních zpráv: střelba před centrálou YouTube, …

REKLAMA

+++ Střelba před kalifornskou centrálou YouTube: tři osoby byly zraněny, stav jedné oběti je kritický. Střelkyně měla následně spáchat sebevraždu. Podle prvních informací médií byly motivem vztahové problémy, podle novějších zpráv byl motivem spor, který měla žena s koncernem kvůli svému YouTube kanálu.

+++ V Ankaře se dnes sejdou nejvyšší představitelé Ruska, Turecka a Íránu, aby jednali o budoucnosti Sýrie.

+++ Americký prezident Donald Trump oznámil, že hranice s Mexikem bude do té doby, než nebude postavena hraniční zeď, hlídat armáda. Nazval to „velkým krokem“.

+++ USA uvalily na dalších 1.300 čínských výrobků kárná cla v celkové výši 50 miliard amerických dolarů. Americký zmocněnec pro obchod Robert Lighthizer jako důvod jmenoval čínské porušování autorských práv a tlak na americké firemy, aby své know-how předávaly Číně. Cla se týkají především technologických výrobků.

+++ NASA objednala u koncernu Lockheed Martin vývoj nového nadzvukového letadla. Nástupce legendárního Concordu má létal ve 16kilometrové výšce a dosahovat rychlosti 1.500 km/h. Vývoj prototypu, který bude stát 247,5 milionů dolarů, má být hotový do konce r. 2012.

+++ Švédská hudební streamovací společnost Spotify včera úspěšně vstoupila na burzu. Původní cena akcií 132 dolarů vzrostla až na 149 dolarů za kus. Spotify tak má hodnotu 26,5 miliard dolarů.

REKLAMA