Rakouský kancléř Kurz vyzval Itálii, aby zmírnila svou uprchlickou politiku

POLITIQ: Telegraficky
REKLAMA

Dva dny před neformálním setkáním hlav států Evropské unie v Salzburgu vyzval rakouský kancléř a současný předseda Rady EU Sebastian Kurz členské země Unie, aby ukončily své konflikty, především v otázkách uprchlické politiky. 

Během společného vystoupení s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem v Paříži Kurz řekl: „Mezi východem a západem, severem a jihem panuje v Evropské unii příliš velké napětí.“ A dodal: „EU může být pouze silná, pokud bude jednat společně.“

V uprchlické politice je Kurz pro posílení agentury na ochranu hranic Frontex. Rakouský kancléř dále vyzval země jako Itálie, aby se vzdaly svého tvrdého postoje. „Země na vnějších hranicích potřebují naši pomoc, podporu a pomoc Evropské unie ale také musí přijmout“, řekl. Macron připomenul, že je důležité hájit společné hodnoty.

Tématem středeční a čtvrteční schůzky v Salzburgu bude i odchod Velké Británie z EU. „Shodli jsme se na tom, že uděláme vše pro to, abychom zabránili tvrdému brexitu„, zdůraznil Kurz. Vyjádřil se také pozitivně k nedávno schválenému záměru, zdanit internetové giganty.

Další podrobnosti v článku deníku Die Welt.

REKLAMA