Šéfovi firmy Siemens bylo vyhrožováno vraždou

Šéfovi firmy Siemens bylo vyhrožováno vraždou
REKLAMA

Joe Kaeser, CEO koncernu Siemens, obdržel výhrůžku smrtí, která zřejmě pochází z extrémně pravicové scény. Státní zastupitelství v Deggendorfu ve čtvrtek potvrdilo, že v případě bylo podáno trestní oznámení, další podrobnosti však neposkytlo. 

Manažerovi bylo e-mailem vyhrožováno, že se stane „dalším Lübckem“, informoval krátce předtím ekonomický magazín Wirtschaftswoche s odvoláním na Zemský kriminální úřad (LKA). Šéf kasselské vlády Walter Lübcke byl začátkem června zavražděn střelou do hlavy. Vyšetřující spolkové státní zastupitelství vraždu klasifikovalo jako politický atentát s extrémně pravicovým pozadím. Firma Siemens se k výhrůžce odmítla vyjádřit, ani stanovisko policie zatím není známo.

E-mailová adresa je známa z jiného případu

Kaeser se na Twitteru zastal kapitánky záchranářské lodi Caroly Rackete. Podle zprávy byla výhrůžka odeslána z adresy „adolf.hitler@nsdap.de“. Adresa je už bezpečnostním složkám známa z jiného případu. Další podrobnosti jsou však zatím nejasné: kriminální úřad poukázal na to, že e-mailový doménový server mohl být také napaden. Ve zprávě je i zmínka o stopách, vedoucích do zahraničí.

REKLAMA