GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

    1. Tímto udělujete souhlas provozovateli magazínu POLITIQ Janu Martínkovi, Hurbanova 21, Praha 4, IČ: 43656510, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu zákona č.101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů (dále jen „zákon o ochraně osobních údajů“) zpracovával tyto osobní údaje:
      • e-mail pro odběr e-mailových novinek,
      • jméno, příjmení (příp. přezdívku) nebo název společnosti a telefonní číslo v případě odebírání novinek prostřednictví aplikace Telegram,
      • jméno a další údaje (zejména profilová fotografie, trasy ap.), které sdílíte v aplikaci Strava, pokud se přihlásíte k členství v „Cyklistickém klubu magazínu POLITIQ“ nebo „Běžeckém klubu magazínu POLITIQ„.
    2. E-mail je nutný zpracovat za účelem zasílání pravidelného přehledu zpráv (dále jen „Přehledu zpráv“) magazínu POLITIQ dle vámi zvolené nabídky při registraci k odběru. Tyto údaje budou Správcem zpracovány po dobu používání vašeho účtu, neaktivní účty budou do 3 let od posledního otevření e-mailu smazány.
    3. S výše uvedeným zpracováním udělujete svůj výslovný souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to odhlášením z patičky Přehledu zpráv nebo zasláním e-mailu na adresu redakce@politiq.cz.
    4. Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem, osobní údaje však pro Správce mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:
      • poskytovatel softwaru MailChimp®, společnost The Rocket Science Group, společnosti Aplhabet (Google), Facebook, Instagram (Facebook), Twitter, LinkedIn,
      • případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které v současné době společnost nevyužívá.
    5. Vezměte prosím na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte právo:
      • vzít souhlas kdykoliv zpět,
      • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme,
      • požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,
      • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit,
      • požádat nás o vymazání vašich osobních údajů,
      • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů se obrátit na nás nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Dvojité ověření (double opt-in)

K ověření vašeho e-mailu používáme dvojité ověření, tzv. „double opt-in“. To znamená, že vaše přihlášení k odběru e-mailových novinek magazínu POLITIQ budete muset potvrdit v přihlašovacím e-mailu. Toto opatření slouží k vaší bezpečnosti a chrání vás před zneužitím vaší e-mailové adresy.

Prohlášení o použití cookies

Tyto webové stránky ukládají v souladu se zákony na vaše zařízení soubory, obecně nazývané cookies.

Co jsou cookies?

Cookies jsou malé datové soubory, díky kterým si navštívené webové stránky stránky pamatují vaše úkony a nastavení, které jste na nich provedli, takže tyto údaje nemusíte zadávat opakovaně. Cookies nepředstavují nebezpečí, mají však význam pro ochranu soukromí. Cookies nelze použít pro zjištění totožnosti návštěvníků stránek ani ke zneužití přihlašovacích údajů.

Jaká cookies používáme?

Cookies používáme například pro zachování přepnutí zobrazení z mobilních zařízení do PC verze webu, pro kontrolu hlasování v anketách a další pro zachování vašich preferencí při prohlížení těchto webových stránek.

Dále používáme cookies třetích stran (např. Google Analytics pro analýzu návštěvnosti, Google AdSense pro personalizovanou reklamu ap.). Tyto cookies jsou řízeny třetími stranami a nemáme přístup ke čtení nebo zápisu těchto dat.

Námi používaná cookies služby Google Analytics jsou nastaveny na dobu platnosti 26 měsíců (tato doba se začíná počítat při každé uživatelově aktivitě znovu).

Personalizovaná reklama

K analýze návštěvnosti za účelem personalizace reklam využíváme službu Google Signals. Tato služba nám umožňuje sledovat uživatelské chování a přizpůsobovat mu obsah webu a nastavení inzerce. Přehledy chování návštěvníků stránek zahrnují pouze souhrnné údaje. Za žádných okolností tedy nemáme přístup k jakýmkoliv údajům jednotlivých uživatelů našeho webu. Platnost těchto dat je rovněž 26 měsíců.

Ke svým osobním údajům shromažďovanými službami Google máte přístup na stránce Moje aktivita, kde můžete vaše údaje také kdykoliv smazat.

Podmínky ochrany soukromí třetích stran:

  • ochrana soukromí a smluvní podmínky Google,
  • pro přihlášení k odběru a rozesílání e-mailových novinek využíváme službu MailChimp,
  • pro rozesílání upozornění na nové články na chytré mobilní telefony používáme službu Telegram,
  • ochrana soukromí aplikace Strava.

Pokud používáte sdílení článků, „lajkování“ a komentování příspěvků na sociálních sítích, funkci diskuze pod články webu POLITIQ, používají tyto sociální sítě své cookies. Níže najdete podmínky ochrany soukromí námi využívaných sociálních sítí:

  • ochrana soukromí společnosti Facebook,
  • ochrana soukromí společnosti Twitter,
  • ochrana soukromí společnosti Instagram,
  • ochrana soukromí společnosti LinkedIn,
  • ochrana soukromí společnosti Vimeo.

Souhlas s ukládáním cookies

Většina prohlížečů cookies automaticky akceptuje, pokud není prohlížeč nastaven jinak. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies. Použití cookies můžete omezit nebo zablokovat v nastavení svého webového prohlížeče. Informace o nastavení konkrétního prohlížeče naleznete na uvedených adresách:

Další informace o cookies, například podrobný postup nastavení cookies pro jednotlivé prohlížeče, najdete na stránce About Cookies (anglicky).

Kontakt na správce webu

Máte-li k uvedeným informacím dotaz, obraťte se na správce těchto webových stránek prostřednictvím e-mailu redakce@politiq.cz.

Užitečné odkazy:

Úřad pro ochranu osobních údajů (UOOÚ)
Zpráva Úřadu pro ochranu osobních údajů o GDPR
Ministerstvo vnitra ČR o GDPR
GDPR na Wikipedii (česky)
Plný text nařízení (česky)
Základní informace o GDPR na stránkách Evropské unie (česky)